Bewegingscentrum voor Dieren in Heerhugowaard, biedt uw hond of kat verschillende behandelingen aan op gebied van revalidatie en beweging. Op deze manier kunnen wij uw huisdier helpen en ondersteunen bij onder andere het herstel na een (orthopedische) operatie, artrose, acute en chronische pijnklachten (na doorverwijzing van een arts of fysiotherapeut). Naast beweging op maat bieden wij ook (aanvullend) lasertherapie aan.
Lasertherapie is een prettige manier om bij uw hond of kat bijvoorbeeld een ontsteking te laten afnemen, pijn te verminderen en de toename van de zenuwfunctie te bevorderen. Met deze therapie worden beschadigingen op celniveau gerepareerd. De behandeling voelt aangenaam warm aan, is volledig pijnloos, veilig en kent geen bijwerkingen.
Om uw hond nog beter te kunnen ondersteunen bij artrose, hebben wij recent het Osteoartrose Zorgprogramma opgestart. Wist u dat bijna 80% van de oudere honden last heeft van artrose in 1 of meerdere gewrichten?
Bij osteoartrose slijt het kraakbeen van een gewricht, waardoor het onderliggende bot wordt aangetast. Er ontstaat een ontsteking in het gewricht, het gewricht wordt dikker, minder beweeglijk en de spieren er omheen verslappen. Dit is erg pijnlijk voor de hond.
Wellicht ziet u bij uw hond ook dat het opstaan wat moeilijker gaat? De wandelingen wat minder actief worden, hij/zij minder zin heeft om te spelen en moeite of twijfel heeft om in de auto te springen? Dit kunnen de eerste tekenen van artrose zijn en hoort niet standaard bij het ouder worden van de hond.
Om uw hond een optimale begeleiding te kunnen geven bij deze aandoening, de levenskwaliteit te vergroten en het verergeren van de artrose zo goed mogelijk proberen tegen te gaan, kunt u deelnemen aan ons zorgprogramma gericht op artrose.
Twijfelt u of uw hond artrose heeft, maak een afspraak bij uw dierenarts. Indien artrose is vastgesteld kunt u in ons Bewegingscentrum de juiste begeleiding krijgen om uw hond hierbij te ondersteunen. De intake is gratis!
Wat kunt u verwachten van het revalidatie traject na een operatie van uw dier
· Gratis intake bij de paraveterinair. Dit zal plaats vinden voordat de operatie zal plaats vinden.
In deze intake wordt uw dier nagekeken op eventuele beperkingen in beweging in het gehele lichaam. Tijdens deze intake worden alle verwachtingen en het plan van aanpak met u besproken. Indien uw dier meerdere of grotere klachten heeft kan geadviseerd worden om direct te starten met fysiotherapie bij een dier fysiotherapeut.
· Wekelijks langs komen met uw dier in ons bewegingscentrum voor advies op maat
· Huiswerk om thuis zelf aan de gang te gaan voor een goed herstel
· Soepel houden van gewrichten
· Spieren op lengte en sterkte houden
· Massage technieken voor een beter herstel en soepele spieren
· Goede houding en belasting genereren
· Een blije hond of kat, het oude karakter weer terug
Het revalideren gaat in verschillende fases
· De eerste 5 dagen is de kans op infectie het grootst. In deze 5 dagen is absolute rust het meest belangrijk. Passieve bewegingen kunnen gecontroleerd uitgevoerd worden. Hierdoor zorgt het lichaam dat eventuele ontstekingen uit het lichaam verwijderd worden.
· Dag 5 tot 30 na de operatie is het lichaam heel hard bezig om nieuw weefsel aan te maken om alles te kunnen herstellen. In de eerste 2 weken van deze periode kunnen de passieve bewegingen verder uitgebouwd worden.
· 2 weken na de operatie kan de belasting van de aangedane poot langzaam worden uitgebreid.
· 3 tot 6 weken na de operatie zal de beweging van de aangedane poot zo optimaal mogelijk gehouden worden. Dit d.m.v. passieve en licht actieve oefeningen met zo min mogelijk belasting en kracht.
· 6 tot 12 weken na operatie wanneer de röntgen foto goede genezing laat zien zal de beweging en kracht van de aangedane poot verder opgevoerd worden met verschillende actieve oefeningen en krachtoefeningen.
Wij zullen u alle instructies voor doen en ook de mogelijkheid tot filmen bieden zodat u dit thuis rustig terug kan kijken. U zult van ons huiswerk mee krijgen voor een optimaal resultaat. Elk dier is anders, er wordt per dier en eigenaar gekeken wat een eerlijke en haalbare manier is van de meest optimale revalidatie.
Bij lasertherapie wordt gebruik gemaakt van een lichtstraal. Bij het opwekken van deze lichtstraal komt veel energie vrij. Deze energie wordt opgenomen door de lichaamscellen van uw dier. Dit proces heet fotobiostimulatie en zorgt voor een helende werking. Door deze reactie van het lichaam is lasertherapie bij veel verschillende klachten in te zetten.
· Werkt ontstekingsremmend
· Verminderd pijn
· Versneld herstel van wonden
· Minder vorming van littekenweefsel
· Toenemen van zenuwfunctie
Een laserbehandeling is pijnloos. De laser kop zal op de huid gehouden worden van uw dier en rustig in het aangedane gebied bewogen worden in vloeiende bewegingen. Uw dier hoeft niet geschoren te worden voor de behandeling. Wel dient uw dier korte tijd zo stil mogelijk te blijven zitten. U mag bij de behandeling aanwezig blijven, wel krijgt u tijdens de behandeling een beschermende bril aangeboden door de paraveterinair ter bescherming van uw ogen voor het laserlicht.
Lasertherapie wordt door de meeste verzekeraars (deels) vergoed, informeer dit vooraf bij uw verzekeringsmaatschappij.
Indien u telefonisch contact opneemt met Dierenkliniek Heerhugowaard kunt u aangeven dat u belt voor het Bewegingscentrum.
Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer 0722019072
Het bewegingscentrum voor dieren is gevestigd op:
Jan Duikerweg 12 C
1703 DH Heerhugowaard
'Het verlenen van de best mogelijke, persoonlijke zorg voor alle gezelschapsdieren'
Maandag 08:30 - 23:00
Dinsdag 08:30 - 23:00
Woensdag 08:30 - 23:00
Donderdag 08:30 - 23:00
Vrijdag 08:30 - 18:00
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten
Wij staan voor u klaar. Mocht u vragen hebben neem dan gerust contact op.
Bereik ons op
+31(0)72 2019 072